Lysekil hockey Viking önskar alla medlemmar och supportrar ett Gott Nytt År!


Vi i styrelsen har under året arbetat intensivt med att försöka få en stark klubbkänsla från Björnligans nybörjare till vårt representationslag, A-laget. Vi är en förening där laget går före jaget. Vi vill att alla i våra lag skall älska att spela ishockey och föräldrar som står bredvid ishockeyrinken skall känna glädje och gemenskap.

”Vi är en förening där laget går före jaget”

Vi har nu i styrelsen tillsammans med vårt A-lag haft två härliga tillställningar i ishallen. Jag tänker först på den årligen återkommande Hemvändarmatchen som i år hade en mycket stor publik.

Den 28 december arrangerade styrelsen även, med vårt A-lag, ett mycket uppskattad arrangemang där våra A-lagsspelare träffade våra ungdomar från Björnligan upp till U-16. Genom generösa sponsorer bjöds alla på korv med bröd med mera. Här har klubben två viktiga arrangemang att jobba vidare på. Ett speciellt tack vill jag rikta till våra eldsjälar Simon Pettersson, Linus Strandberg och Karolina Krantz.

”Fler bilder från föreningsdagen kan ni se om ni klickar på denna text”

Vi har fortsatt vårt arbete med att stärka föreningens ekonomi. En stabil ekonomi ger trygghet och möjlighet till utveckling för alla i föreningen. Vi känner här en stolthet med vad vi lyckats göra för att få en stark ekonomi i föreningen som kommer att gynna all vår verksamhet. Vi har nu en grupp ideellt arbetande medlemmar som börjat med arbetet med sponsorer, lite mer om detta kan ni läsa här. Vi tänker se över de skyltar mm som finns i ishallen och hoppas därigenom kunna skapa en fin, varm och trivsam miljö för våra spelare som åskådare i vår hall.

Vi hoppas att vår kommun bistår vår förening så att vi år efter år får slippa spela våra matcher på dispens från ishockeyförbundet. Detta på grund av skaderisken på grund av idag ej godkänd is sarg samt avsaknaden av plexiglas runt rinken. Genom denna säkerhetsrisk så
har föreningen och kommunen missat att få till sig Sveriges representationslag som exempelvis nu Sveriges Juniorlag som spelar i Buffalo i USA i mellandagarna. Här fanns ett intresse att få nyttja Gullmarsborg som har Kanadensiska/USA mått på sin spelplan.

Redan nu kommer mängder med anmälningar från ungdomar som anmäler sig till föreningens Sommarhockeyskola som nu går för 38 året i rad. Sommarhockeyskolan är mycket känd som uppskattad inte bara i Sverige utan vi får även ungdomar från våra Nordiska grannländer som även från andra europeiska länder. Vi har cirka 400 ungdomar på is under ledning av mycket skickliga som etablerade tränare. Ungdomarna har givetvis sina syskon som föräldrar med på besöket i Lysekil. Det gör ett gott ekonomiskt tillskott för Lysekils restauranger, affärer, vandrarhem, hotell samt enskilda lägenhetsuthyrare. Detta glöms ofta bort av våra politiker, vad föreningen gör för vår stad.

När det gäller föreningens ungdomsverksamhet så kunde vi alla som var och såg på årets hemvändarmatch se vilka talanger som vi fått fram i föreningen. Styrelsen vill tacka våra duktiga tränare som ledare som varit och för närvarande är i föreningen och tar fram dessa talanger. Vi kan också nu se vad våra två nya duktiga tränare Tommy och Rickard har utvecklat vårt A-lag denna säsong. En härlig kämpaglädje kombinerad med fler poäng i vår serie.

Lysekil i december månad 2017

Styrelsen för Lysekil Hockey Viking genom Ordförande Claes-Göran Strömwall