Hockeycuper 2024


Viking Cup – För 44:e året i rad!

Ge oss ett betyg på din upplevelse!

Hockeycuper 2024 i Lysekil! Lysekils Hockey Viking har sedan år 1977 arrangerat uppskattade hockeycuper i Gullmarsborgs ishall och 2024 är inget undantag. Gullmarsborgs ishall är en centralt belägen anläggning med is, sim-och styrkehall. Ishockeyrinken är av NHL-mått som är godkänd av Svenska Ishockeyförbundet, vilket medför att det blir ett snabbare spel som är mycket lämpligt för ungdomshockey.

Förutom svenska lag har vi också haft deltagande lag från våra nordiska grannländer samt bland annat Holland, Lettland och Tjeckien på våra hockeycuper.

Datum och aktuell status:
U13 – 21/9-22/9. Läs mer om U13-cupen här». Gör din intresseanmälan redan nu!

Anmälan:
Anmälan sker genom insättning av anmälningsavgiften om 4000 kr till vårt bankgiro. Ange tydligt vilken klubb och åldersgrupp anmälan avser. Samtidigt som inbetalning sker fyller ni i uppgifterna på vår hemsida om anmälan till cup.

När anmälningsavgiften är betald och laget är antaget får ni en bekräftelse via e-post. Lagen antas i den ordning som anmälningsavgiften betalas in.
Anmälningsavgiften dras ej av från deltagaravgiften. Avbokning av tilldelad plats debiteras 1500kr.

Observera! Utländska lag måste kolla med sitt landsförbund om regler för deltagande i våra hockeycuper. När ni blivit antagna i vår hockeycup skall vi ha kopia på sanktion för deltagande fyra veckor innan aktuell hockeycup.

Anmälnings & deltagaravgift:
Anmälningsavgiften för U13 och U11 är 4000 kr i våra hockeycuper 2024.

Deltagaravgiften är 1200 kr per spelare, i alla åldersgrupper. I avgiften ingår en natts logi, en frukost, två luncher, en middag samt ett kvällsmål.
Långväga gäster erbjuder vi möjligheten att komma redan på fredag kväll och få logi samt frukost på lördag mot ett pristillägg på 200 kr per person.

Förutsättningar:
Fyra veckor innan cupen fakturerar vi er för 15 spelare. Denna faktura skall vara slutbetald senast två veckor innan cupstart.

En vecka innan cupdatum skall fullständig laguppställning ha inkommit till oss. Då krediterar/debiterar vi för de spelare som är anmälda. Vi debiterar dock lägst för 12 spelare. Max antal deltagare är 20 st spelare och 5 st ledare.

Cupavgift reduceras inte för de lag som inte utnyttjar kost eller logi.
Spelare som inte kan deltaga p.g.a. sjukdom eller dylikt skall vara meddelat oss senast kl 12:00 dagen innan cupen.

Ledare och avbokning:
Vid anmälan av minst 14-15 spelare deltar en ledare utan kostnad. Vid minst 16-17 spelare deltar två ledare utan kostnad. Vid 18-20 spelare deltar tre ledare utan kostnad, med krav på övernattning med laget i förläggning.
Övriga ledare debiteras 500 kr per ledare.

Övrigt: En spelare som är äldre får deltaga, men måste då ha skriftlig dispens för seriespel som gäller för hela säsongen. Denna skall skickas med när spelartruppen presenteras. Vid fulltecknad cup återfås hela avgiften.
Vid avbokning av tilldelad plats debiteras 1500 SEK.

Betalningssätt:
Sverige: BG 216-9761
Övriga länder: Se nedan.
Swiftadress: SWEDSESS. Swedbank, S-404 80 GÖTEBORG, Sweden
IBAN: SE1080000836834236006831. Code OUR

Spelordning & matchtid:
Laget spelar fem matcher varav tre i grundspelet och två i slutspelet. Hockeycuper under 2024 består av max åtta lag som delas upp i två grupper där alla lag spelar fem matcher.

Spelordning: Meddelas i anmälningsbekräftelsen.

Matchtid: För U11-U16 gäller 2×15 minuter. Första perioden spelas med rullande klocka (klockan stannar inte vid avblåsning). Andra perioden spelas effektiv tid.

Inkvartering:
Övernattning för spelare och ledare sker i lokaler (hårt underlag) i nära anslutning till ishallen.
Varje lag disponerar en lokal. Medtag täcken, kuddar, liggunderlag/madrass och dylikt.

Boendealternativ för föräldrar & hejarklack:
Grand Hotel
Fjordhotellet
Strandflickorna Hotell & Vandrarhem
Gullmarns Fastigheter

Vi kan även rekommendera ett besök på turistbyrån för fler alternativ, www.vastsverige.com/lysekil. Lysekil ligger ca 1.30h från Göteborg.

Övrigt:
Lagpriser till alla lag, medaljer till samtliga spelare.
Frågor? Kontakta kansliet – vi hjälper dig gärna!

Parkeringstips:
Vid ishallen är det begränsat med parkeringsplatser och väldigt trångt i samband med cuper & matcher. För bussar rekommenderar vi att ni parkera vid ”Kronbergshallen” eller Gullmarsskolans parkering. Följ beskrivningen ovan till punkt 7, där har ni Gullmarsskolans parkering, fortsätt 100 meter till och ni är är vid Kronbergshallen. Därifrån kan man gå till ishallen via Gullmarsskolans innergård, det är bara ca 200 meter att gå.

Ytterligare parkering hittar man nedanför Gullmarsborg, följ beskrivningen till punkt 10, ta vänster nedför backen. Sväng höger fortsätt uppför Färgaregatan, kör ca 250 meter så är ni framme. (rekommenderas inte för bussar pga dåligt med manöverutrymme på dessa gator).