Information till antagna barn


Med detta brev vill vi hälsa dig varmt välkommen
till Lysekils Sommarhockeyskola 2024

Det elevnummer du fått vid bekräftelsen tidigare ska du alltid uppge vid frågor till oss. De uppgifter du lämnat vid anmälan (skolvecka, position i laget, dag- eller internatelev m.m.) gäller. Kontrollera att ditt namn är rätt stavat på fakturan, om inte maila vårt kansli på e-post kansli (at) lysekilshockey.se. Vi hoppas att du kommer att få en mycket trevlig vecka. Du kommer att vara en av ca 140 andra elever i olika åldrar. Om du varit med tidigare kommer du kanske att träffa några gamla kamrater eller om det är första gången, skaffa dig nya kamrater som du kanske kommer att träffa i ishallarna runt om i Sverige eller utlandet kommande säsonger.

Vi tror att du liksom dina lägerkompisar förväntar dig en kul vecka tillsammans med oss och våra ledare, men mycket beror på dig själv i form av förberedelse och inställning. För att alla skall få ut så mycket av skolan som möjligt är det viktigt att vi alla tillsammans gör ett bra jobb och är väl förberedda. Hur du skall förbereda dig beror mycket på vilken ålder du har. Ett tips är att du pratar med din tränare hemma om detta, för det blir mycket träning i olika former.

Gruppindelning
Vid inskrivningen får du reda på vilken grupp du hamnat i. Vi har gjort vårat bästa för att tillgodose allas önskemål, men antalet anmälningar styr gruppindelningen. Skolan förbehåller sig alltid rätten att splittra större grupper. Det är alltså inga garantier att alla från samma klubb kommer i samma grupp.

Inskrivning
Inskrivningen sker på söndagen  kl. 12.00 – 13.20 på Gullmarsskolan där du skriver in dig, gäller både dag och internatelever. De elever som har internat inkvarterar sig i anvisad sovsal, medtag egen madrass, max 120 bred.

Om du kommer med buss till Lysekil, åker du till hållplatsen Lysekils Sjukhus, som ligger alldeles intill Gullmarsskolan. Kommer du med bil, följ skyltar till Gullmarsborg och Gullmarsskolan.

Efter inskrivningen går du med din hockeyutrustning till ishallen, Kl  13.30 är det informationsmöte i ishallen för alla deltagare samt föräldrar. Då presenteras alla ledare samt personal under veckan. Efter detta möte håller huvudtränare informationsmöte för respektive grupp med föräldrar. Där presenteras fortsättningen på söndagen samt gruppschemat för mån-lör, och eventuella frågor besvaras. Ledarna går igenom de ordningsregler som finns och som är viktiga att du som elev följer. Detta är för allas trevnad och alltid en viktig punkt för att det skall fungera bra under veckan. Det kommer också att hållas en brandövning på förläggningen under söndag kväll (obligatorisk för alla internatelever).

Aktiviteter
I undervisningen mån-fre ingår två ispass /dag + fem kvällsmatcher under veckan. Teori och officeträning varvas i veckan med andra aktiviteter som kan vara tex bad mm  Schemat anpassas efter åldersgrupp och kan se olika ut för grupperna. Veckan avslutas med match på lördagen.

Försäkring
Du är olycksfallsförsäkrad via din spelarlicens i din klubb. För elever från Norge ta med ID-kort samt förälders adress. Sjukhusbesök för ungdomar under tjugo år är kostnadsfritt.

Minneslista på vad du måste ha med dig:

  • Nyslipade skridskor
  • Skridskoskydd (omklädningsrummen är klinkerbelagda)
  • Fullständig hockeyutrustning
  • Träningsskor (Ej svart sula i sporthallen)
  • Fysträningskläder
  • Badbyxor
  • Madrass (max 120 bred) + sängkläder för internatelever
  • I övrigt kan det vara bra att ha en låsbar väska med namnmärkta kläder/saker (inte minst alla hockeyprylar)

Förläggningen för internatelever
Eleverna sover i skolsalar på egen medtagen madrass, eleverna ska även ha med sig sängkläder. Det finns dygnet runt alltid minst en vuxen logivakt tillhands på förläggningen men även nästan alltid ett X antal ledare. Vi erbjuder olika fritidsaktiviteter under ledig tid.

Bank/Värdesaker
Det finns en bank i cafeterian i ishallen där eleverna kan sätta in sina fickpengar. Swisha eller sätt in pengar med Kort. OBS! vi tar inte kontanter.

Vi ansvarar inte för mobiltelefoner och dylika värdesaker som ej är deponerade på säkert ställe av våra ledare, utan ansvaret ligger hos ägaren.

Maten
Eftersom det är viktigt att alla äter ordentligt för att ha energi till alla träningar och aktiviteter lägger vi stor vikt på att ha en varierad och näringsrik mat. Internatelever har helpension och Dagelever har lunch och middag som ingår. Tänk på att anmäla allergi eller specialkost innan ni kommer.

Målsättning
Det är vår förhoppning att du skall få en kul, solig och inte minst lärorik vecka som du kommer att minnas länge. Vi hoppas att du skall få en massa nya kompisar som du kanske möter på någon rink någonstans i framtiden.

Spara informationen i detta utskick!