Tränare 2022


Lysekils Hockeyskola är efter sina 39 år känd för att rekrytera välmeriterade instruktörer, men det viktigaste av allt – bra förebilder. Varje grupp består av totalt fyra instruktörer förutom de två yngsta grupperna som har fem instruktörer.

Tränare för 2021 är INTE helt klara. Nedan visar vi några av tränarna från föregående sommar!

Måns Carlsson, 2:a tränare V.29

Måns Carlsson, 22, är fostrad i Lysekils Hockey och spelade under fjolsäsongen i Division 1 för Vimmerby Hockey. I VH har han stått för en fantastisk säsong vilket lett till intresse från såväl klubbar i SHL till Allsvenskan. Nu är han klar för den anrika klubben Mora IK i Allsvenskan.

Måns gör sitt fjärde år som instruktör på Lysekils Hockeyskola och ni hittar honom i ishallen under V.29.


Joakim Andersson, 1:a tränare V.28 & V.29

Joakim Andersson, 38, bor till vardags i Osby med sin familj. Han ägnar mycket av sin tid på sitt jobb som huvudtränare i Division 1 laget Tyringe SoSS. Tidigare har han också tränat Kallinge/Ronneby där det blev stor succé och Odense i Danmark.

Joakim gör sitt tredje år på Lysekils Hockeyskola och ni finner honom i ishallen både V.28 och V.29.


David Nilsson, 2:a tränare V30

David Nilsson, 19, till vardags i Tingsryd J20 Elit där han kommer från en bra säsong. De fina insatserna i J20-laget belönades dessutom med ett par matcher i Allsvenskan.

Varmt välkommen till Lysekil V.30, David!


Victor Lindgren, 1:a tränare V.30

Victor Lindgren, 34, studerar i Göteborg och har ett brett hockeykunnande. Fram till året 2017 så var han proffs i Österrike under 13 år och var en mycket respekterad spelare. Numera är han assisterande tränare i för Division 2 laget Trollhättans HC.

Victor kommer tillbaka till Lysekil efter en lyckad första sommar under år 2018. Ni hittar honom i ishallen V.30!


Mathias Johansson, 1:a tränare V.28

Mathias Johansson, 45, med över 600 matcher i SHL kommer på nytt till Lysekils Sommarhockeyskola. En person med ett minst sagt imponerade CV och mycket hockeykunnande.

Mathias kommer att vara 1:a tränare under sin vecka i Lysekil.


Filip Nordström, 2:a tränare V.28

Filip Nordström, 21, son till Peter Nordström, har gjort succé i Forshaga i Division 1. Den imponerade säsongen har gjort att Filip fått ett try-out kontrakt med den anrika klubben Mora IK i Allsvenskan.

Filip kommer som instruktör till Lysekils Sommarhockeyskola 2019 under V28!


Johan Nordling, 2:a tränare V.28 & V29

Johan Nordling, 20, kommer från två år i Färjestad J20 SuperElit och presenterades nyligen för Tyringe SoSS i Division 1. Johan har själv gått ett antal år på skolan som spelare.

Vi är mycket glada över att Johan fortsätter att besöka Lysekil och oss på Lysekils Sommarhockeyskola. Ni hittar honom i hallen V28 och V29!


Tim Brithen, 1:a tränare V29

Tim Brithen, 41, har ett spännande CV som assisterande tränare för HV71, tränare för Islands landslag och tränare för Helsingborg HC i Division 1.

Varmt välkommen tillbaka till Lysekil under V29, Tim!


Lucas Frank, 3:e tränare V29

Lucas Frank, 17, ser ut att ha en spännande karriär framför sig. Han presenterades nyligen av Karlskrona HK i Hockeyallsvenskan efter en minst sagt bra säsong i Olofströms IK.

Lucas kommer att finnas i Gullmarsborg som instruktör under V29!


Gabriel Remelin, MV-tränare V28

Gabriel Remelin, 26, kommer till Lysekils Sommarhockeyskola. Gabriel är en mycket duktig målvaktstränare som trots sin unga ålder redan har hunnit med att träna målvakterna i den klassiska föreningen Troja/Ljungby, Smålands distriktslag och senast målvakterna i det Allsvenska laget Västervik IK.

Det är med andra ord en meriterad Gabriel som kommer träna målvakterna V28 i Lysekil. Gabriel kommer att arbeta tillsammans med den assisterande målvaktstränaren Maximilian Raske som är målvakt i Färjestad J18.


Philip Bertilsson, 1:a tränare V28

Philip Bertilsson, 21, är klar för sitt första år i Lysekil och Lysekil Sommarhockeyskola. En tränare med framtiden framför sig som under den gånga säsongen varit assisterande tränare i Division 1-laget Vimmerby HC.

Där kommer han dock inte husera kommande säsong då han nyligen blev klar som huvudtränare för J18-Elit laget Karlskrona HK.


Oscar Gustafsson, 2:a tränare V28

Oscar Gustafsson, 21, gör till sommaren 2019 sitt första år som tränare på Lysekils Sommarhockeyskola. Till vardags spelar Oscar i Division 1 och laget Vimmerby HC. Han har i sina ungdomsår också representerat Mora IK, Färjestad och Karlskrona HK. Varmt välkommen Oscar!


Max Nygren, 2:a tränare V28

Max Nygren, 19, kommer till Lysekil och spelar till vardags som målvakt i norska högstaligan i laget Stjernen. Där är hand bland annat målvaktskollega med den tidigare NHL-spelaren Matt Hackett.

Det är en meriterad och lovande spelare som garanterat har mycket att lära ut i sommar!


Elliot Nordholm, 3:e tränare V29

Elliot Nordholm, 19, med Lysekils Hockey som moderklubb gjorde succé i Troja/Ljungby J20 under den gångna säsongen. En säsong som inte gick obemärkt förbi och han är nu klar för Växjö Lakers i J20 SuperElit.

Elliot har gjort flera år på Sommarhockeyskolan och kommer tillbaka 2019 med ännu mer kunskap.


Malte Jacobsson, MV-tränare V29

Malte Jacobsson, 26, kommer tillbaka som målvaktstränare på Lysekils Hockeyskola. Malte har under säsongen varit målvaktstränare för Nybro Viking i Division 1.

Vid sin sida kommer han att ha Jonathan Lindgren som tillsammans med Malte har det övergripande ansvaret över målvakterna i Nybro Viking. De driver dessutom ett företag ihop där de anordnar camper för målvakter.


Tommy Orre, 1:a tränare V30

Stockholmaren Tommy Orre, 53, kommer tillbaka för ännu en vecka på Lysekils Sommarhockeyskola. Tommy är en mycket uppskattad tränare av både spelare och föräldrar. Han har tidigare varit tränare i bland annat Nyköping J18 Elit, Botkyrka J20 Elit och senast huvudtränare i MB Hockey.


Daniel Carlgren, MV-tränare V30

Den mycket uppskattade målvaktstränaren Daniel Carlgren, 47, kommer tillbaka för en ny sommar i Lysekil. Daniel har varit på Lysekils Sommarhockeyskola under många år nu och gör alltid ett imponerande jobb med målvakterna.

Daniel kommer att assisteras av Tyringes J18 målvakt Milton Svensson.