Tränare 2024


Lysekils Hockeyskola är efter sina 43 år känd för att rekrytera välmeriterade instruktörer, men det viktigaste av allt – bra förebilder. Varje grupp består av totalt fyra instruktörer förutom de två yngsta grupperna som har fem instruktörer.

Ledare för 2024 års SHS uppdateras löpande. Under föregående års upplaga deltog följande ledare:


V28


Joakim Andersson, 1:a tränare V.28

Joakim Andersson, 42, återvänder till sommarhockeyskolan under V28. Han har varit en mycket uppskattad ledare på skolan under flera somrar tidigare. Som tränare har han erfarenhet med ett antal säsonger som tränare i Hockeyettan Södra och även från U16 landslaget i Danmark. Han är just nu huvudtränare i högstaligan i Österrike för Kitzbüheler EC.


Ted Andrén, 1:a tränare V28

Ted Andrén, 48, återvänder i år till Lysekil sommarhockeyskola. Han har ett förflutet som skridskor/tekniktränare inom Frölunda HC och har även varit instruktör vid Svenska Ishockeyförbundets utvecklingscamper U15 Killar/ Tjejer. Ted var en mycket uppskattad ledare under förra året med en hög aktiveringsgrad under sina ispass som hade fokus på skills.


Viktor Thebo, 1:a tränare V28

Viktor Thebo, 46, har varit ledare under sommarhockeyskolan i flertalet år tidigare och är mycket uppskattad bland barn och ungdomar. Som spelare har han ett förflutet inom Västerås under juniortiden och som senior i IFK Arboga, allsvenskan. Han är sedan 11 år ungdomstränare i IFK Arboga. 


Mikael Andersson, 1:a tränare V28

Micke Andersson, 40, har sitt förflutna inom föreningen Osby IK som både spelare och ledare. Senast har han varit aktiv som huvudtränare för Tyringes J18-lag.


Fredrik ”Grizzly” Eriksson, MV-tränare V28

Fredrik Eriksson, 43, gör sitt första år som målvaktstränare på sommarhockeyskolan. Han är till vardags aktiv som målvaktstränare för allsvenskanklubben Vita Hästen och har själv ett förflutet som målvakt för Färjestad, Karlskoga, Västerås & Vita Hästen.


V29


Jan Kihlstadius, 1:a tränare V29

Jan Kihlstadius, 60, återvänder denna sommar. Jan har ett förflutet som spelare och ledare i Arvika HC och är nu huvudtränare för Charlottenbergs HC. En grym ledare med mycket erfarenhet och som är uppskattad av barnen.


Pontus Lindskog, 1:a tränare V29

Pontus Lindskog, 33, Huvudtränare för Grums J20.


Jonas Nilsson, 1:a tränare V29

Jonas Nilsson, 46, har meriter från spel i både elitserien och allsvenskan samt även som tränare för Nittorp och Ulricehamn.


Malte Jacobsson, MV-tränare V29

Malte Jacobsson, 30, kommer tillbaka som målvaktstränare på Lysekils sommarhockeyskola. Malte har under säsongen varit målvaktstränare för Nybro Viking i Hockeyettan samt för Smålands TV-puckslag.

Vid sin sida kommer han att ha Jonathan Lindgren som tillsammans med Malte har det övergripande ansvaret över målvakterna i Nybro Viking. De driver dessutom ett företag ihop där de anordnar camper för målvakter.


V30


Tommy Orre, 1:a tränare V30

Stockholmaren Tommy Orre, 54, kommer tillbaka för ännu en vecka på Lysekils Sommarhockeyskola. Tommy är en mycket uppskattad tränare av både spelare och föräldrar. Han har tidigare varit tränare i bland annat Nyköping J18 Elit, Botkyrka J20 Elit och senast huvudtränare i MB Hockey.


Per Frylén, 1:a tränare V30

Abbe Frylén, 42, gör sitt tredje år på Lysekils Sommarhockeyskola och är till vardags aktiv som ledare i Järfälla HC. Har tidigare spelat hockey på hög nivå i både Sverige och Norge.


Johan Åkerman, 1:a tränare V30

Johan Åkerman, 50, har ett gediget CV från spel i allsvenskan (260 matcher) och elitserien (250 matcher). Efter sin spelarkarriär har han varit assisterande tränare för både Linköping och HV71 i SHL.


Johan Andersson, 1:a tränare V30

Johan Andersson, 26, har efter sin spel i Limhamn och IK Pantern gått vidare och blivit assisterande tränare i hockeyettan för Skövde IK.


Daniel Carlgren, MV-tränare V30

Den mycket uppskattade målvaktstränaren Daniel Carlgren, 51, kommer tillbaka för en ny sommar i Lysekil. Daniel har varit på Lysekils Sommarhockeyskola under många år nu och gör alltid ett imponerande jobb med målvakterna.