Några frågor till Jimmy Själin, tränare U10 & A-lagsspelare


Nu närmar sig julen med stormsteg och serien ”Några frågor till…” närmar sig så smått sitt slut i den form som ni fått lära känna den hittills. Vi hoppas naturligtvis att ni alla läsare har tyckt att det har varit ett trevligt inslag.

Denna gång kommer vi få träffa Jimmy Själin som dels spelar i vårt A-lag men också tränar vårt glada U10. Vi har inte heller lyckats fånga Jimmy på bild så bilden ovan är tagen från laget.se också har vi ”suddat ut” den något ?

 

Kan du i korthet berätta vem du är och vilken roll du har i Lysekils Hockey Viking?

Mitt namn är Jimmy Själin, jag är 38 år gammal och kommer ursprungligen ifrån Örnsköldsvik. Numera bor jag i Lysekil med fru och tre barn.

I Lysekils hockey Viking så är jag dels tränare för U10, men jag spelar också i A-laget.

Varför har du valt att engagera dig i föreningen och vad är den största drivkraften bakom ditt engagemang?

Hockeyn har alltid varit roligt och samtidigt en stor del i mitt liv, både som spelare såväl som ledare. Jag gillar att sporten är komplex.

Mitt engagemang började egentligen med att jag hjälpte till som tränare i Björnligan/Hockeyskolan och när sedan min pojk gick upp från Björnligan så kändes det naturligt att följa med som tränare.

Vilka förhoppningar har du på säsongen?

När det gäller U10 så hoppar jag att killarna skall ha kul på både träningar och matcher. Sedan hoppas jag på att fler vill prova på hockey då vi inte är så många i laget.

För A-laget så hoppas jag att vi kan höja vår lägstanivå och fortsätta överraska våra motståndare.

Vad anser du är lagets största styrka och vad anser du är dess största utmaning?

Den största utmaningen för U10 idag är att behålla spelarna och samtidigt locka till sig fler. Jag tror att många föräldrar tror att det är dyrt att spela hockey, men det behöver det inte vara. Lagets styrka är gemenskapen och att de inte viker ner sig utan kämpar på i både med- och motgångar.

För A-laget är den största styrkan gemenskapen och förmågan att inte ge upp och det har vi bevisat både mot Munkedal såväl som UHC. Utmaningen ligger i att behålla kärntruppen och att vara tillräckligt många på träningarna så att tempot kan vara högt.

Hur är din inställning till att ”toppa” barn och/eller ungdomslag?

Jag anser att toppning inte är något bra för barn utan att det snarare förstör för laget både på och utanför isen!

 

Vi tackar Jimmy för detta bidrag och för hans engagemang i föreningen. Stort lycka till på den fortsatta säsongen med både U10 och A-lag.

Med denna intervju så tackar vi för denna gången, i nuvarande tappning så är detta den sista delen av ”Några frågor till…”, och vi önskar er alla en riktigt GOD JUL!