Några frågor till André Andersson, A-laget


Nu är det återigen dags för ”Några frågor till…” och denna gång skall ni få träffa återvändaren André Andersson, målvakt i A-laget. Vi har till denna intervju tyvärr inte lyckats fånga André på bild, därav den något ”suddiga” bilden ovan.

 

Kan du i korthet berätta vem du är och vilken roll du har i Lysekils Hockey Viking?

Jag heter André Andersson, 30 år, och jag började spela hockey i Viking när jag var 6 år. Det visade sig att jag passade bättre som målvakt än som utespelare, ett val som har givit mig många roliga minnen.

Under hela mitt liv har hockeyn varit en viktig pusselbit, tyvärr fick jag sluta satsningen på hockeyn redan vid 16 år p.g.a. av en skada. Efter många år utanför Lysekil var det dock en självklarhet att söka mig tillbaka till klubben, just nu är min roll att bidra med positiv energi till laget och öka konkurrensen på målvaktssidan.

Vad anser du är lagets största styrka och vad anser du är dess största utmaningen?

Vi har väldigt roligt både på och utanför isen, jag blir alltid glad när jag kommer in i hallen. Vi är där för att vi älskar sporten och gemenskapen. Problemet är att många spelare jobbar oregelbundet och har svårt att få tiden att räcka till med familjeliv och träning. Det måste man dock respektera och försöka hitta lösningar på, vi har ett begränsat antal spelare och Viking behöver hockeyspelare som bor i och runt Lysekil.

Hur tycker du att vi på läktaren bäst kan stötta er på plan?

Jag vet att alla spelare vill ha så många som möjligt på läktarna och jag vet att alla gör sitt bästa för att vi ska börja vinna matcher och locka mer publik. Marknadsföring via sociala medier är alltid positivt, kan man även få lite positiva nyheter i lokaltidningar och ett mer positivt intryck av A-laget från lysekilsborna tror jag mycket är vunnit.

Hur ser du på framtiden, vad är din sportsliga dröm?

Jag vill spela hockey så länge kroppen håller ihop och ser framemot att vända, att få vara med på resan att göra nått riktigt bra med Viking. Vi vill vinna matcher!

Vilka är dina tre bästa egenskaper som lagkamrat och hockeyspelare?

Jag skulle vilja säga att mina 3 bästa egenskaper är samma som lagkamrat och hockeyspelare.

1 Engagerad

2 Positiv

3 Pådrivare

Slutligen, vad är ditt bästa minne från din tid i Viking och vad tror du om säsongen 2017/2018?

Minns inte vilket år det var, men vid mitt första inhopp i A-laget fick jag göra en häftig räddning men det absolut roligaste minnet är när vi tog guld efter ett straffavgörande i Danmark.

Jag är övertygade om att vi kan samla ihop krafterna och ställa till det för många lag, vi spelar för att vinna och jag är övertygad om att vi kan lyckas med det om alla bidrar och drar åt samma håll.

 

Vi tackar André för dessa avslutande ord och önskar honom och A-laget stort lycka till i det fortsatta seriespelet. Nästa medlem som ni kommer få träffa, den 17/12, är Jimmy Själin som både är tränare och A-lagsspelare!

På återseende!