Några frågor till Katarina Lundstedt, kassör i Viking


Nu närmar vi oss slutet på intervjuserien ”Några frågor till…” som vi har kört under hösten som en del i nylanseringen av vår hemsida. Under de senaste veckorna har vi alla fått ”träffa” ett par av våra engagerade medlemmar, såväl styrelse och ledare som spelare. De tidigare intervjuerna kan ni hitta på vår nyhetssida i menyn ”under” Klubben.

Idag får vi ”lära känna” vår Kassör Katarina ”Kattis” Lundstedt.

 

Kan du i korthet berätta vem du är och vilken roll du har i Lysekils Hockey Viking?

Mitt namn är Katarina Lundstedt och jag är kassör i föreningen. Jag är ursprungligen ifrån Mariestad men bor sedan 20 år i Kungshamn med min sambo Anders och våra två barn, Filip & Sebastian. Sebastian har dock precis flyttat till Åmål för att läsa på gymnasiet och spela hockey där.

Varför har du valt att engagera dig i föreningen och vad är den största drivkraften bakom ditt engagemang?

Mycket av anledningen till att jag engagerat mig i föreningen är att mina barn spelar och har spelat i klubben. Jag tycker att det är viktigt att hjälpa till för att våra barn och ungdomar ska kunna få ha ett intresse och att klubben ska kunna finnas kvar.

Vad anser du är föreningens största styrka respektive största utmaning?

Styrkan hos föreningen är att den har ganska fasta grunder att stå på. Vi har många engagerade och duktiga tränare/ledare som är fantastiska i sitt utövande.

En av de stora utmaningarna tycker jag är att få fler barn att börja spela hockey och att få dem att vilja fortsätta även när de kommer upp i de övre tonåren. Som det ser ut idag har vi, tyvärr varken ett J18 eller J20 lag och det är en förhoppning att vi kan få fler att fortsätta och stanna kvar i klubben så att de inte behöva flytta för att få spela hockey i den åldern.

Vad innebär det att vara styrelsemedlem i föreningen och vad är det styrelsen arbetar med för frågor?

Vi har styrelsemöten ungefär en gång per månad där vi jobbar mycket med frågor kring hur vi ska kunna hålla en stabil ekonomi i klubben, vi har under ett par år varit tvungna att dra åt svångremmen ganska rejält och börjar så smått se ett positivt resultat av det arbetet, men det är fortfarande mycket kvar att göra. Vi arbetar även kring frågor som rekrytering av nya medlemmar, sponsring, cuper, frågor som rör ungdomslagen och A-laget och så givetvis Sommarhockeyskolan som är en viktig del i vår klubbs utveckling och överlevnad.

Är det några områden som du känner att ni behöver mer hjälp inom?

Då vi alla gör detta på ideellt basis och många av oss har heltidsjobb så räcker vi inte riktigt till för allt det vi skulle vilja genomföra så vi behöver fler som kan tänka sig att ingå i specifika utvecklingsgrupper så som t.ex en sponsringsgrupp, en rekryteringsgrupp osv. Vi har även ett stort behov av hjälp under de 3 veckor vi har vår Sommarhockeyskola.

Vad är det med hockeyn som du tycker är bra för ungdomar och vad tycker du gör hockeyn speciell jämfört med andra sporter?

Hockeyn, precis som alla sporter, är en jättebra möjlighet för barn och ungdomar att röra på sig och få lära sig att samarbeta i grupp.

Det som gör att hockeyn skiljer sig från en del andra sporter är att du spenderar mycket tid med dina lagkamrater även innan och efter träning och inte bara på isen då man naturligt byter om tillsammans, i många sporter kommer du redan ombytt och klar till träning och får inte det där ”tjötet” med dina lagkamrater som jag tror är viktigt för sammanhållningen och lagkänslan.

 

Med dessa ord tackar vi Katarina hennes bidrag och engagemang i vår förening. Näst ut i ”Några frågor till…” är Andre Andersson i A-laget som ni kommer att få träffa den 8e december.

 

På återseende!