Några frågor till Andreas Jernberg, tränare U13


Nu när intervjuserien ”Några frågor till…” pågått under ett par veckor så har vi hunnit med att ”få lära känna” ett par engagerade individer i vår förening. Serien kommer att fortsätta ytterligare ett par veckor och näst i ordningen är ännu en av våra ungdomstränare vid namn Andreas Jernberg.

 

Kan du i korthet berätta vem du är och vilken roll du har i Lysekils Hockey Viking?

Mitt namn är Andreas Jernberg och jag är en idrottsintresserad 43-åring boende i Lysekil. Jag är idag hjälptränare till Henrik Eriksson i Vikings U13-lag, där min son spelar.

Varför har du valt att engagera dig i föreningen och vad är den största drivkraften bakom ditt engagemang?

Jag har alltid varit en engagerad förälder och fungerar mer än gärna som ledare så länge jag känner att jag, dels kan bidra med något, men kanske viktigast så länge mina söner tycker att det är roligt att jag är delaktig.

Drivkrafterna varierar, men den största drivkraften, den som alltid finns där, är glädjen att just få delta och bidra till lagets såväl som individernas utveckling.

En av de viktigaste drivkrafterna är att få vara med och se hur spelarna växer som såväl personer, utövare och lagkamrater!

 

Vilka förhoppningar har du på säsongen 2017/2018?

Att alla skall utmana sina individuella gränser på träningarna samt ge allt för laget på matcherna. Detta tror jag är viktigt för att dom sedan skall kunna se tillbaka på säsongen såsom deras roligaste och bästa hittills.

Vad anser du är lagets största styrka och vad anser du är dess största utmaning?

Lagets absolut största styrka tycker jag är deras förmåga att glömma motgångar och fokusera på nästa uppgift.

Den största utmaningen för laget är nog att tro på sig själva och hitta det där lilla extra i situationer när det går lite tungt.

Hur är din inställning till att ”toppa” barn och/eller ungdomslag?

Jag tycker det är mycket negativt! Vem vinner på det? Vilken ledare kan vara glad och nöjd med en vinst om ett antal spelare sitter och känner sig sämre än lagkompisarna och ledaren dessutom bekräftar just detta genom att inte låta dem få vara med?

Det finns många aspekter att diskutera i ämnet men jag kan inte se något som är positivt med att toppa när det gäller barn och ungdomar. Jag anser att barn och ungdomar i lagidrott ska både vinna och förlora som just ETT LAG!

 

Med dessa avslutande ord så tackar vi Andreas för hans engagemang och bidrag till intervjuserien. Vi önskar även U13 lycka till under den resterande delen av säsongen!

Nästa intervjutillfälle är den 29/11 och då kommer ni få ”lära känna” Katarina ”Kattis” Lundstedt, kassör i Viking.

 

På återseende!