Några frågor till Anders Jurcic, tränare U16


Först ut i intervjuserien ”Några frågor till…” var Lysekils hockey Vikings ordföranden Claes-Göran Strömwall, näst i ordningen är en av våra ungdomstränare vid namn Anders Jurcic.

 

Kan du i korthet berätta vem du är och vilken roll du har i Lysekils Hockey Viking?

Mitt namn är Anders Jurcic och jag bor i Kungshamn med min sambo Katarina och mina två barn Filip och Sebastian. Jag är uppväxt i Gråbo utanför Göteborg och spelade fram till 18 års ålder hockey i Lerums BK. Senare flyttade jag till Kungshamn och spelade då hockey i några år för Munkedals BK.

Idag är jag hjälptränare i U16-laget där min yngste son spelar, innan dess tränade jag 01:orna vilket jag slutade med för ungefär två år sedan.

Varför har du valt att engagera dig i föreningen och vad är den största drivkraften bakom ditt engagemang?

Under hela min ungdom har jag själv spelat hockey så när min äldste son började spela så föll det sig ganska naturligt att bli tränare.

Att få spendera tid med mina söner, att vara delaktig i ett lag och att få se unga killar och tjejer utvecklas inom idrotten är den absolut största drivkraften för mig.

Vilka förhoppningar har du på säsongen 2017/2018?

Mina förhoppningar på säsongen är att laget skall utvecklas ihop och att alla skall tycka att det är roligt! Målsättningen är naturligtvis att alla skall tycka att det är såpass roligt att de samtliga kommer att fortsätta med sin hockey.

Vi har med laget startat ett samarbete med både Uddevalla och Trollhättan vilket hittills har fungerat väldigt bra.

Vad anser du är lagets största styrka och vad anser du är dess största utmaning?

Den absolut största styrkan tycker jag är lagets sammanhållning, det känns som att laget verkligen trivs ihop och det är väldigt viktigt för att få resultat.

När man kommer upp på U16-nivå så blir spelarnas olika roller på isen viktigare än vad de är i de yngre åldrarna, detta är nog den största utmaningen. Det blir viktigare och viktigare att få alla spelarna att förstå och spela efter en spelidé. Detta tycker jag dock varit en av våra styrkor hittills under säsongen.

Hur är din inställning till att ”toppa” barn och/eller ungdomslag?

Jag tycker faktiskt att det är helt meningslöst att toppa lag på ungdomsnivå för att vinna matcher. Jag anser att man vinner och förlorar som ett lag.

Resultatet ser jag egentligen som ganska oväsentligt! Det är klart att spelarna vill vinna, men för mig är det viktigaste att alla gör sitt bästa hela tiden och att vi efter en match kan se att vi gjorde en bra insats, på detta sätt kommer också resultaten med tiden.

Avslutningsvis, vad är det med hockeyn som du tycker är bra för ungdomar?

Det som är bra med ishockeyn, precis som med alla andra lagidrotter är att barnen/ungdomarna får röra på sig samtidigt som dom har en meningsfull fritidsaktivitet. De får även lära sig att ta hänsyn till varandra och att fungera i grupp.

 

Med dessa avslutande ord så tackar vi Anders för hans bidrag till intervjuserien. Den 11/11 får ni ”träffa” Markus ”Micro” Johansson från A-laget.

På återseende!