Tränare 2022


Lysekils Hockeyskola är efter sina 41 år känd för att rekrytera välmeriterade instruktörer, men det viktigaste av allt – bra förebilder. Varje grupp består av totalt fyra instruktörer förutom de två yngsta grupperna som har fem instruktörer.

Urval av tränare från 2022, tränare för 2023 presenteras senare.


V28


Joakim Andersson, 1:a tränare V.28

Joakim Andersson, 41, återvänder till sommarhockeyskolan under V28. Han har varit en mycket uppskattad ledare på skolan under flera somrar tidigare. Som tränare har han erfarenhet med ett antal säsonger som tränare i Hockeyettan Södra och även från U16 landslaget i Danmark. Han är just nu huvudtränare i högstaligan i Österrike för Kitzbüheler EC.


Philip Bertilsson, 1:a tränare V28

Philip Bertilsson, 24, återvänder i år till Lysekil Sommarhockeyskola. En tränare med framtiden framför sig som under den gånga säsongen varit assisterande tränare för IK Oskarshamns J18-lag samt ass.tränare för IKO J20.


Viktor Thebo, 1:a tränare V28

Viktor Thebo, 45, har varit ledare under Sommarhockeyskolan i flertalet år tidigare och är mycket uppskattad bland barn och ungdomar.


Mikael Andersson, 1:a tränare V28

Micke Andersson, 39, har sitt förflutna inom föreningen Osby IK som både spelare och ledare. Senast har han varit aktiv som huvudtränare för Tyringes J18-lag.


Fredrik Lassi, MV-tränare V28

Fredrik Lassi, 29, gör sitt andra år som målvaktstränare på sommarhockeyskolan. Han är till vardags aktiv som målvaktstränare för Wings HC, J18 och J20 samt har tidigare meriter som målvaktstränare för Upplands TV-puckslag.


V29


Tim Brithén, 1:a tränare V29

Tim Brithén, 44, har ett spännande CV som assisterande tränare för HV71, tränare för Islands landslag och tränare för Helsingborg HC i Division 1. Huvudtränare för Skånes TV-puckslag för säsongen 22/23.

Varmt välkommen tillbaka till Lysekil under V29, Tim!


Daniel Johansson, 1:a tränare V29

Daniel Johansson, 42, har erfarenhet som tränare på A-lags-, J20- och J18-nivå. Han har även erfarenhet som assisterande tränare för Värmlands TV-puckslag.


Malte Jacobsson, MV-tränare V29

Malte Jacobsson, 29, kommer tillbaka som målvaktstränare på Lysekils Hockeyskola. Malte har under säsongen varit målvaktstränare för Nybro Viking i Hockeyettan samt för Smålands TV-puckslag.

Vid sin sida kommer han att ha Jonathan Lindgren som tillsammans med Malte har det övergripande ansvaret över målvakterna i Nybro Viking. De driver dessutom ett företag ihop där de anordnar camper för målvakter.


V30


Anton Lycke, 1:a tränare V30

Anton Lycke, 22, har sitt förflutna som spelare inom Kungälvs organisation. Han klev under säsongen in som huvudtränare för föreningens J18-lag som hade en framgångsrik säsong vilket resulterade i kvalificering till regionalt spel.


Tommy Orre, 1:a tränare V30

Stockholmaren Tommy Orre, 53, kommer tillbaka för ännu en vecka på Lysekils Sommarhockeyskola. Tommy är en mycket uppskattad tränare av både spelare och föräldrar. Han har tidigare varit tränare i bland annat Nyköping J18 Elit, Botkyrka J20 Elit och senast huvudtränare i MB Hockey.


Per Frylén, 1:a tränare V30

Abbe Frylén, 41, gör sitt andra år på Lysekils Sommarhockeyskola och är till vardags aktiv som ledare i Järfälla HC. Har tidigare spelat hockey på hög nivå i både Sverige och Norge.


Edvin Frylén, 1:a tränare V30

Edvin Frylén, 46, gör sitt andra år på Lysekils Sommarhockeyskola. Edvin har haft en lång karriär där har representerat klubbar som Västerås IK, Linköping HC och Djurgårdens IF. Senast har han varit assisterande coach för Stockholmslag i TV-pucken i två omgångar.


Daniel Carlgren, MV-tränare V30

Den mycket uppskattade målvaktstränaren Daniel Carlgren, 50, kommer tillbaka för en ny sommar i Lysekil. Daniel har varit på Lysekils Sommarhockeyskola under många år nu och gör alltid ett imponerande jobb med målvakterna.